Blauwhuis 1 Wedstrijdverslagen

Blauwhuis 1 - AVV 1

Omschrijving:

Een mooie zomerse dag met een temperatuur van rond de 25 graden en dat terwijl de herfst al begonnen is. De spelers komen de kleedkamer uit voor de warming up met Herman als nummer 9. Al snel loopt Herman vooraan in de warming up, dit belooft wat, of was het misschien achteraan?

Hoe dan ook de warming up begint wat slapjes met lange ballen, warm worden is met zulk weer immers niet meer nodig. Nico ziet dit even aan en geeft als man met de meeste routine aan dat er maar begonnen moet worden met een positiespel en zo geschiedde. Nico als meest fanatieke, voorop in de strijd. Met Nico als oudste speler en Auke als een na oudste aan de start was het elftal aan de jonge kant (understatement). Door de vele blessures, werk en vakanties had de trainer echter weinig keus.

Enkele minuten voor 2 en de wedstrijd is begonnen. AVV begint sterker en zet Blauwhuis onderdruk. Na 15 minuten krijgt AVV een vrije trap zo'n 10 meter buiten de 16 welke de kruising in wordt geschoten, 0-1 AVV op voorsprong. Enkele minuten later verdraait Evert zijn knie met een verdedigende actie. Later in het ziekenhuis blijkt dat hij zijn kniebanden heeft verrekt. Zijn vervanger voor deze middag is Sybrand. Blauwhuis blijft het moeilijk hebben en heeft veel overtredingen nodig. Na 20 minuten heeft Herman de eerste gele kaart te pakken, nog geen 5 minuten later pakt Herman zijn tweede geel, wedstrijd over voor Herman. Volgens Herman onterecht, maar vele anderen dachten daar toch anders over. Voor Blauwhuis werd het nu echter wel een hele lastige wedstrijd.

Maar de wedstrijd gaat verder en AVV gaat verder met aanvallen, nu komt nummer 11 alleen op Remco af met Jan in zijn nek maar hij schiet op Remco, of Remco staat op de juiste plek, het is maar hoe je het bekijkt. Even later een corner van Blauwhuis, welke door Patrick terug gekopt wordt na de eerste paal, hier staat Nico welke van dichtbij de bal in de handen van de keeper schiet. Even later weer een aanval van AVV, ditmaal schiet nummer 5 op doel, maar Remco heeft de bal klemvast.

In de 30ste minuut een rush van Sybrand, waarna hij de bal tussen de verdediging door op Patrick in de diepte schiet, maar Patrick wordt niet bereikt. De daarop volgende aanval van AVV resulteert in een aanval waar een AVV'er alleen op de keeper kan afgelopen, maar weer kan Remco redding bieden. Een minuut later nummer 9 van AVV soleert door verdediging, maar zijn schot mist kracht. Volgende schot op doel is een afstandsschot van AVV maar ook hier heeft Remco een antwoordt op. Blauwhuis moet werken met een man minder, is vrij onrustig aan de bal en heeft hier door grootte moeite met AVV.

In de 35ste minuut komt Teake erin en gaat Marc eruit, Marc heeft te veel last van zijn hamstring. Ondertussen gaat AVV gewoon door met aanvallen met een schot, maar deze mist richting. Volgende aanval van AVV is in de maak maar de speler van AVV vergeet de bal mee te nemen en kan zo niet doorlopen op de keeper. De blessuretijd van de eerste helft is aangebroken en AVV scoort en verdubbeld daarmee de score, ditmaal scoort nummer 10. Even later fluit de scheidsrechter voor rust.

15.00 uur precies start de tweede helft. Binnen drie minuten in de tweede helft al weer een schot van AVV op doel en weer kan Remco redding brengen. Remco heeft deze wedstrijd veel te doen in tegenstelling tot de spits Nico welke voorin op een eiland staat (hij voelde zich net een Terschellinger), vooral na de rode kaart van Herman was hij de enige speler voorin.

In de 55ste minuut werd Arjan welke geblesseerd was geraakt aan zijn lies vervangen door Johan Gerard, welke net was teruggekeerd van een wedstrijd met het tweede elftal. Johan Gerard komt wat dieper te staan bij Nico om zo hem te ondersteunen. Enkele minuten later een dieptebal van AVV op de rand 16 meter, maar Remco lette op. Een minuut later een vrij schietkans van AVV, maar ook hier wist Remco een antwoord op. Zo blijft Blauwhuis nog een klein beetje hoop houden. In de 65ste minuut krijgt Blauwhuis een vrij trap over de middellijn, Johan Gerard positioneert zichzelf bij de tweede paal, maar de bal mist lengte.

In de 67ste minuut krijgt Johan Gerard de bal halverwege de helft van de tegenstander. Hij houdt de bal even vast en wacht op versterking deze komt van Sybrand, welke doorloopt tot de achterlijn, zijn voorzet beland echter in de handen van de keeper welke tegen de eerste paal staat. In de 80ste minuut krijgt Johan Gerard de bal zo'n 25 meter voor het doel, Johan Gerard legt de bal breed op Nico en die schiet hem vanaf deze afstand met de binnenkant net over de keeper heen. Prachtig doelpunt en met 1-2 is de spanning ook weer wat terug in de wedstrijd. Blauwhuis begint er ook weer wat in de geloven en zet zowaar wat druk op de tegenstander.

AVV heeft echter nog steeds een man meer en met een man minder is druk zetten lastig en ook kost het veel kracht. Niet veel later dan ook weer een schot van AVV, maar deze gaat ver over. Een minuut later weer een schot op doel van een AVV speler ditmaal met de buitenkant van de rechtervoet geschoten vanaf links en zo indraaiend naar de tweede paal, maar ook hier wist Remco weer een antwoord op te vinden. In de 85ste minuut een schot op doel van AVV wat aangeraakt wordt door Patrick, Remco kan al liggend er echter nog hand tegen aan krijgen.

Twee minuten voor de officiële speeltijd wordt de wedstrijd dan eindelijk door AVV beslist. Nummer 7 van AVV kapt goed zijn man uit, dichtbij de achterlijn en legt de bal terug op de penaltystip. Een simpel intikkertje volgt en de 1-3 staat op het scorebord. Net voor het laatste fluitsignaal plaatst AVV nog één laatste aanval met vier man tegen twee van Blauwhuis. Een slechte voorzet over iedereen heen volgt, maar de daarop volgende voorzet van de andere kant gaat er wel in. 1-4 is de eindstand.


 
Al met al was het een weinig hoogstaande wedstrijd. Blauwhuis speelde slecht, maar ook AVV liet geen hoogstaand voetbal zien, kansen creëerde de uitploeg echter wel veel, door o.a. goed keeperswerk van Remco bleef Blauwhuis toch nog tot de laatste minuten in de wedstrijd.


more

Bakhuizen 1 - Blauwhuis 1

Omschrijving:

Je zult er wellicht niet bij stilgestaan hebben, maar vandaag waren er twee derby’s van het Noorden. Naast het eredivisieduel Heerenveen-Groningen vond in de vijfde klasse A de Katholieke derby van het Noorden plaats. De statistieken logen er niet om: volgens VoetbalNoord wist Blauwhuis de laatste 5 seizoenen niet in Bakhuizen te winnen. Dat moest de spelers toch een extra stimulans geven om ditmaal de Bakhústers wel op hun eigen veld te verslaan. Echter verkeerden zowel Bakhuizen als Blauwhuis in vormcrisis: Bakhuizen haalde na de winterstop amper nog punten en Blauwhuis wist de laatste 5 wedstrijden geen punten te pakken. Het beregezellige teamuitje naar de Drafbaan in Wolvega bleek voor sommige spelers zijn weerslag op het vertoonde spel te hebben. Overigens werd op de drafbaan clubicoon Titus de Wolff, die meer dan 31 jaar (!) de Blauhúster pils tapte, verdiend toegesproken door voorzitter Epke Bootsma. 

Al vanaf de afstrap leek het alsof de scheidsrechter de beide ploegen geen fijne wedstrijd gunde. Waar geen enkele speler een onreglementaire aftrap zag, zag de scheidsrechter deze wel. Het optreden van de scheidsrechter zou zich naarmate de wedstrijd vorderde verslechteren en het hielp ook niet dat de scheidsrechter niet naar de spelers communiceerde waarom hij floot. Reden voor de razende reporter om hier verder in het verslag zo weinig mogelijk in op te gaan. 

Bakhuizen was de gehele eerste helft sterker dan Blauwhuis. Blauwhuis was overal een stap te laat en bood Bakhuizen de ruimte. Echter was het wel Blauwhuis dat de beste kans van de wedstrijd kreeg. Teake Witteveen werd door een prima steekbal van Johan-Gerard Popma vrij voor de keeper gezet, maar zijn schot belandde op de keeper. Bij de rebound kwam de behendige Gerardus t.v. Scheltinga een teenlengte te kort. Even later was het Johan-Gerard Popma met een prima mogelijkheid, maar zijn schot ging over. 

Het gemakkelijker voetballende Bakhuizen kwam uit een prima aanval verdiend op voorsprong: 1-0. Even later kon een Bakhuizen-speler vrij doorlopen en werd zijn schot prima binnengetikt: 2-0. Bakhuizen slaagde er niet in om de voorsprong uit te breidden, onder andere doordat keeper Jorrit de Boer een aantal prima reflexen in huis had. De Boer ging bij de 3-0 wel in de fout toen hij in plaats van resoluut verdedigen voor de opbouw koos. 

Na rust waren de rollen omgedraaid. Het bleef voor beide ploegen lastig om te voetballen, omdat de scheidsrechter voor elk wissewasje floot. Dat zou uiteindelijk dan ook leiden tot veel onnodige gele kaarten en frustratie, terwijl dat bij deze wedstrijd totaal niet nodig was. Blauwhuis zou wel nog een aantal prima kansen creëeren, maar het ontbrak aan de afwerking. De hardwerkende Teake Witteveen beloonde zijn inzet door al dan niet met een schwalbe een penalty te veroorzaken. De penalty werd onberispelijk binnen geschoten door routinier Johan-Gerard Popma: 3-1. 

Bakhuizen kwam er in de tweede helft amper aan te pas en kwam ook amper op de helft van Blauwhuis. Uitblinkers aan Blauwhuis-zijde waren Arjan de Jong en de ingevallen Herman Kuipers. Kuipers kreeg behoorlijk wat tikken te verduren maar gaf geen krimp en bleek ook als verdediger goed uit de voeten te kunnen. Een mooie actie van Gerardus t.v. Scheltinga werd niet tot doelpunt gepromoveerd. Waar iedereen dacht dat de bal uit was, dacht Gerardus hier anders over. Als een ware Messi slalomde hij de Bakhuizen-verdediger voorbij, maar zijn voorzet kon door de Bakhuizen-keeper uit de lucht geplukt worden. Het laatste `hoogtepunt’ van de wedstrijd was de rode kaart van Klaas van der Meulen. Hij stond koud pas 10 minuten in het veld toen hij alweer mocht douchen nadat hij in een normaal duel tegen de keeper botste. 

Zo zit Blauwhuis even in een dal, maar het tij kan verkeren. Er komt nog één finale: Tijnje thuis. Deze finale zal niet aankomende zondag, maar volgende week vrijdag gespeeld worden. Om 19:00 uur zullen de Blauhústers aantreden, dus komt allen kijken naar deze laatste wedstrijd van het seizoen 2015-2016. 


more