Laatste Nieuws

Online

  We hebben 31 gasten online

Zoekbalk

Sponsoren

Contact

 

VV Blauwhuis


Broer de Wittestrjitte 5
8615 LD Blauwhuis
Wedstrijdsecretariaat telefoon: 06-30288264

 

E-mailadres website VV Blauwhuis

Zie ook Contact

Verslag oefenwedstrijd Blauwhuis VR1 – Woudsend VR1 PDF Afdrukken E-mailadres
Gebruikerswaardering: / 1
LaagsteHoogste 
Geplaatst door Jorrit   
donderdag 21 augustus 2014 16:55

Pinksterzaterdag 7 juni 2014 stond de oefenwedstrijd tegen v.v. Woudsend op het programma. Aangezien v.v. Woudsend maar over 9 speelsters beschikte besloten Epke en Bernard om het elftal van v.v. Blauwhuis in tweeën te splitsen en zo een halve competitie te spelen. Het was mooi weer om te voetballen, eigenlijk een beetje te warm, maar beter zo dan in de regen te moeten voetballen. Het publiek was weer in grote getale opgekomen zodat er een leuke sfeer rond het veld hing. Onder uitstekende leiding van scheidsrechter Brandsma waren het 3 sportieve wedstrijden

Lees meer...
Laatst aangepast op donderdag 21 augustus 2014 17:00
 
Blauwhuis VR1 - Oudega VR1 PDF Afdrukken E-mailadres
Gebruikerswaardering: / 2
LaagsteHoogste 
Geplaatst door Jorrit   
donderdag 06 juni 2013 20:17

Blauwhuis VR1 is de mindere van Oudega VR1

 

Vrijdagavond 31 mei 2013 stond de 2e oefenwedstrijd van Blauwhuis VR1 op het programma. De vrouwen speelden een thuiswedstrijd tegen Oudega VR1. De selectie bestond dit keer uit 15 vrouwen. De vrouwen hadden er zin in maar waren ook zenuwachting voor de eerste thuiswedstrijd voor het eigen publiek. Voor de wedstrijd hadden de vrouwen nog een presentje voor de trainer (Epke) en assistent trainer (Bernard). Beide heren kregen een mooi groen shirt (met hun functie achterop het shirt) aangeboden voor het trainen het afgelopen seizoen. Het publiek had sportcomplex Blauwhuis inmiddels ook gevonden, er waren een honderdtal belangstellenden, net zoveel als bij de eerste wedstrijd van de dames in Oudega. Vrouwenvoetbal leeft in Blauwhuis!!!

 

Dan de wedstrijd, die onder uitstekende leiding stond van scheidsrechter Rein Brandsma. Het begin was zenuwachtig en binnen de 5 minuten lag de eerste bal al in het netje achter de doelvrouw. Na de beginfase was Blauwhuis qua veldspel niet de mindere van Oudega. Oudega beschikte echter over een aantal goede spitsen en die maakten in de eerste helft het verschil door nog drie doelpunten te maken. De vrouwen van Blauwhuis streden voor elke meter en kregen een paar kleine mogelijkheden.

 

Waar de spitsen van Oudega de ballen vast konden houden lukte het de voorhoede van v.v. Blauwhuis niet om de bal voorin vast te houden om de middenvelders bij te laten sluiten. In de rust allemaal een lekker bakje thee en een aantal aanwijzingen van de trainers. “Het gaat niet slecht maar denk om de omschakeling als je de bal kwijt bent.”

 

De tweede helft begon nog goed voor de vrouwen van Blauwhuis, maar na zo’n tien minuten spelen kwamen de kwaliteiten van Oudega er wel uit. De vrouwen van Blauwhuis werden moe van de vele meters die ze al gemaakt hadden en Oudega maakte de kansen nu wel af. In een tijdsbestek van 20 minuten maakten ze er nog zeven zodat de eindstand 0 – 11 werd. Scheidsrechter Brandsma had toen wel genoeg doelpunten gezien. Op verzoek van beide elftallen werd de oefenwedstrijd afgesloten met een penaltyreeks die met 7 – 6 werd gewonnen door de vrouwen uit Blauwhuis.

 

Na afloop werd het eerste seizoen van Blauwhuis VR1 nog (even) geëvalueerd in de gezellig drukke kantine. De conclusie was dat de vrouwen het spelletje steeds beter begrijpen. De bal wordt niet meer lukraak naar voren getrapt, maar de vrouwen proberen te voetballen. Daar begint het mee. Ook de trainer van v.v. Oudega kwam met complimenten. Er werd stukken beter gevoetbald dan zes weken terug bij de eerste oefenwedstrijd.

 

Het is nu tijd voor vakantie. Na de Blauhuster Merke en Hemdykrintocht starten de vrouwen weer met trainen. Tweet v.v. Oudega: “ Dames VR1 wint van Blauwhuis met 11 – 0. Pas 2e wedstrijd Blauwhuis, petje af voor hun spel.”

 

Door uw verslaggever Bernard Kroon.

Laatst aangepast op donderdag 06 juni 2013 20:22
 
Oudega MC1 - Blauwhuis VR1 PDF Afdrukken E-mailadres
Gebruikerswaardering: / 1
LaagsteHoogste 
Geplaatst door Jorrit   
dinsdag 30 april 2013 20:07

Blauwhuis VR1 morele winnaar oefenduel na gelijkspel tegen Oudega MC1

Onder grote publieke belangstelling speelden de Blauwhuister vrouwen hun eerste oefenwedstrijd. Het leek wel of heel Blauwhuis was leeggelopen. Een schatting van een kleine honderd toeschouwers. Vrienden, vriendinnen, ouders, familie, bestuur en spelers Blauwhuis 1 & Blauwhuis 2 waren aanwezig om de eerste wedstrijd van het dameselftal onder leiding van Epke en Bernard te aanschouwen.

De voorpret was al leuk. Om 12.00 uur in de middag kwam de eerst app al binnen om de vrouwen succes te wensen. Dat ging de hele middag zo door, met we hebben er zin in, de eerste kriebels zijn er al, vind het wel spannend en we gaan er tegen aan. Om 18.45 uur waren de dames aanwezig om te vertrekken. Allemaal mooi op tijd zodat we gelijk konden vertrekken. In Oudega aangekomen stond de tegenstander al te kijken…. Wat zijn dat grote vrouwen…. De eerste slag was gewonnen…..

Toen de warming up aan de gang was kwamen de eerste horden supporters al aanlopen. De dames werden er zenuwachtig van. Na het bekendmaken van de opstelling kon de wedstrijd beginnen. Het begin was een beetje rommelig, maar wat wil je ook, nog nooit op een groot voetbalveld gestaan. Dan is het van doel tot doel ook wel erg ver. De eerste kansen waren voor Oudega, maar Tineke hield haar doel schoon. Judith maakte al snel kennis met de bal, ze kreeg hem vol op haar neus, wat leidde tot flink wat bloed. Gelukkig kon ze in de tweede helft weer meedoen. Na een minuut of twintig kon de spits van Oudega doorbreken en passeerde Tineke.

De dames gingen niet bij de pakken neerzitten en gingen vol op de aanval. Dit resulteerde na een half uur spelen in de gelijkmaker van de voet van Sietie. Het gejuich van de supporters was tot in Blauwhuis te horen. Oudega maakte nog een doelpunt, maar dat werd op advies van de grensrechter afgekeurd wegens buitenspel.

Na een glaasje limonade in de rust moest Blauwhuis VR1 in de 2e helft tegen de wind in bij de doelvrouw van Oudega zien te komen. Dit lukte een enkele keer. Echter Oudega bleef gevaarlijker, maar de achterhoede onder leiding van Sigrid hield lang stand. Als ze Sigrid voorbij waren stond daar altijd nog Tineke die vorige week tijdens de training voor het eerst in het doel stond. Na bijna drie kwartier voetballen vond ook de scheidsrechter het mooi genoeg geweest. Er moest echter nog wel een winnaar komen en die kwam er door middel van het nemen van strafschoppen. Hier waren de Blauwhuister dames duidelijk bedrevener in. Keepster Tineke hield een aantal ballen heel mooi tegen.

De vrouwen die meespeelden op maandag 22 april 2013 waren:

 • Regina:
  voor niemand bang, gaat er voor, heeft de keepster van Oudega reeds gemerkt
 • Grietje:
  aanvoerder, spits, goed storend werk verricht tegen de achterhoede
 • Sietie:
  doelpuntenmaakster, goed schot in de benen en voor niemand bang
 • Mirthe:
  net als Regina en Sietie voor niemand bang, deinst niet terug voor een duel
 • Irini:
  kilometervreter op het middenveld, heeft vele kilometers afgelegd
 • Jildau:
  net als Irini kilometers gemaakt op het middenveld en gestrooid met passes
 • Sigrid:
  slot op de deur, kwamen maar weinig Oudegaster dames haar voorbij
 • Ciska:
  degelijke links / rechtsback, had de snelle linksbuiten in de tang
 • Judith:
  liet zich niet afschrikken door een bal op haar neus, 2e helft gebikkeld
 • Monique:
  speelde een sterke tweede helft op de rechtsback, op inzet kan er veel
 • Mara:
  onopvallend goed, vele gaten dicht gelopen op het middenveld
 • Janneke:
  de dame naast Sietie met het hardste schot, spits werd er bang van
 • Freerkje:
  de nodige gaatjes gedicht en anderen beter laten voetballen
 • Janicke:
  goed storend werk voorin verricht, Oudega kwam niet aan opbouwen toe
 • Tineke:
  uitstekende keepster, heeft menige doelpoging verijdeld, penaltykiller!


Na afloop stroomden de apps binnen met felicitaties voor de vrouwen, ook de dames zelf waren tevreden over hun eerste wedstrijd ooit. De spierpijn volgde op woensdag…..

Twitterbericht van v.v. Oudega: “Een voor Blauwhuis verdiende 1 – 1. Blauwhuis veel inzet.”

Door uw verslaggever Bernard Kroon.

Laatst aangepast op dinsdag 30 april 2013 20:19
 
Powered by Joomla!
Template 'Tennis' downloaded from ThemZa, edited by V.V. Blauwhuis
© 2011 - 2015, V.V. Blauwhuis