Laatste Nieuws

Online

  We hebben 37 gasten online

Zoekbalk

Sponsoren

Contact

 

VV Blauwhuis


Broer de Wittestrjitte 5
8615 LD Blauwhuis
Wedstrijdsecretariaat telefoon: 06-30288264

 

E-mailadres website VV Blauwhuis

Zie ook Contact

Zonder respect geen voetbal PDF Afdrukken E-mailadres
Gebruikerswaardering: / 6
LaagsteHoogste 
Geplaatst door Jorrit   
dinsdag 12 maart 2013 20:23

Begin december 2012 werden wij allemaal opgeschrikt door het tragische bericht van het overlijden van grensrechter Richard Nieuwenhuizen van SC Buitenboys uit Almere na ernstig te zijn mishandeld op het voetbalveld. De K.N.V.B. besloot alle wedstrijden in het amateurvoetbal die gepland stonden voor het weekend van 8 en 9 december uit het programma te halen.


Door de winterse omstandigheden in het weekend van 8 en 9 december zouden veel voetbalwedstrijden toch al niet door zijn gegaan en daarom bestaat de kans dat deze tragische gebeurtenis al snel weer naar de achtergrond verdwijnt. Maar dat mag natuurlijk niet gebeuren! Tijdens de bestuursvergadering van woensdag 12 december hebben wij als bestuur van v.v. Blauwhuis ook gesproken over deze zwarte bladzijde in het amateurvoetbal.

We hebben ons afgevraagd wat wij als v.v. Blauwhuis er aan zouden kunnen doen om te zorgen dat zulke excessen niet weer gaan plaatsvinden op een voetbalveld. We kunnen er veel van vinden, veel over zeggen, oordelen of veroordelen, maar het begint te allen tijde bij iedereen zelf. Welke rol je ook speelt in het voetbalwereldje, als scheidsrechter, grensrechter, trainer, speler, bestuurder, vrijwilliger, ouder of toeschouwer, het gaat uiteindelijk altijd om de sportieve prestatie en daar hoort ook sportief gedrag en respect voor elkaar bij. 

Zonder scheidsrechters, grensrechters en tegenstanders zal er niet meer gevoetbald kunnen worden. Het is van groot belang dat iedereen hiervan doordrongen is en blijft en dat iedereen zich hier ook naar zal gedragen. Laten we klein beginnen en wel binnen onze eigen club. Als iedereen respect voor elkaar toont, dan zullen we dat terug zien op de velden, niet alleen bij onze eigen club maar ook bij de andere verenigingen waar we tegen spelen. Samen moeten wij de schouders er onder zetten, want alleen samen kunnen we er iets aan doen. Het bestuur rekent daarom dan ook op de medewerking van iedereen die bij onze club betrokken is! 

Bestuur v.v. Blauwhuis

Laatst aangepast op dinsdag 12 maart 2013 20:32
 


Powered by Joomla!
Template 'Tennis' downloaded from ThemZa, edited by V.V. Blauwhuis
© 2011 - 2015, V.V. Blauwhuis