Laatste Nieuws

Online

  We hebben 19 gasten online

Zoekbalk

Sponsoren

Contact

 

VV Blauwhuis


Broer de Wittestrjitte 5
8615 LD Blauwhuis
Wedstrijdsecretariaat telefoon: 06-30288264

 

E-mailadres website VV Blauwhuis

Zie ook Contact

Wedstrijdverslag Blauwhuis 1 - AVV 1 PDF Afdrukken E-mailadres
Gebruikerswaardering: / 2
LaagsteHoogste 
Geplaatst door Douwe   
dinsdag 27 september 2016 21:25
Blauwhuis, 25 september 2016,

Een mooie zomerse dag met een temperatuur van rond de 25 graden en dat terwijl de herfst al begonnen is. De spelers komen de kleedkamer uit voor de warming up met Herman als nummer 9. Al snel loopt Herman vooraan in de warming up, dit belooft wat, of was het misschien achteraan?

Hoe dan ook de warming up begint wat slapjes met lange ballen, warm worden is met zulk weer immers niet meer nodig. Nico ziet dit even aan en geeft als man met de meeste routine aan dat er maar begonnen moet worden met een positiespel en zo geschiedde. Nico als meest fanatieke, voorop in de strijd. Met Nico als oudste speler en Auke als een na oudste aan de start was het elftal aan de jonge kant (understatement). Door de vele blessures, werk en vakanties had de trainer echter weinig keus.

Enkele minuten voor 2 en de wedstrijd is begonnen. AVV begint sterker en zet Blauwhuis onderdruk. Na 15 minuten krijgt AVV een vrije trap zo'n 10 meter buiten de 16 welke de kruising in wordt geschoten, 0-1 AVV op voorsprong. Enkele minuten later verdraait Evert zijn knie met een verdedigende actie. Later in het ziekenhuis blijkt dat hij zijn kniebanden heeft verrekt. Zijn vervanger voor deze middag is Sybrand. Blauwhuis blijft het moeilijk hebben en heeft veel overtredingen nodig. Na 20 minuten heeft Herman de eerste gele kaart te pakken, nog geen 5 minuten later pakt Herman zijn tweede geel, wedstrijd over voor Herman. Volgens Herman onterecht, maar vele anderen dachten daar toch anders over. Voor Blauwhuis werd het nu echter wel een hele lastige wedstrijd.

Maar de wedstrijd gaat verder en AVV gaat verder met aanvallen, nu komt nummer 11 alleen op Remco af met Jan in zijn nek maar hij schiet op Remco, of Remco staat op de juiste plek, het is maar hoe je het bekijkt. Even later een corner van Blauwhuis, welke door Patrick terug gekopt wordt na de eerste paal, hier staat Nico welke van dichtbij de bal in de handen van de keeper schiet. Even later weer een aanval van AVV, ditmaal schiet nummer 5 op doel, maar Remco heeft de bal klemvast.

In de 30ste minuut een rush van Sybrand, waarna hij de bal tussen de verdediging door op Patrick in de diepte schiet, maar Patrick wordt niet bereikt. De daarop volgende aanval van AVV resulteert in een aanval waar een AVV'er alleen op de keeper kan afgelopen, maar weer kan Remco redding bieden. Een minuut later nummer 9 van AVV soleert door verdediging, maar zijn schot mist kracht. Volgende schot op doel is een afstandsschot van AVV maar ook hier heeft Remco een antwoordt op. Blauwhuis moet werken met een man minder, is vrij onrustig aan de bal en heeft hier door grootte moeite met AVV.

In de 35ste minuut komt Teake erin en gaat Marc eruit, Marc heeft te veel last van zijn hamstring. Ondertussen gaat AVV gewoon door met aanvallen met een schot, maar deze mist richting. Volgende aanval van AVV is in de maak maar de speler van AVV vergeet de bal mee te nemen en kan zo niet doorlopen op de keeper. De blessuretijd van de eerste helft is aangebroken en AVV scoort en verdubbeld daarmee de score, ditmaal scoort nummer 10. Even later fluit de scheidsrechter voor rust.

15.00 uur precies start de tweede helft. Binnen drie minuten in de tweede helft al weer een schot van AVV op doel en weer kan Remco redding brengen. Remco heeft deze wedstrijd veel te doen in tegenstelling tot de spits Nico welke voorin op een eiland staat (hij voelde zich net een Terschellinger), vooral na de rode kaart van Herman was hij de enige speler voorin.

In de 55ste minuut werd Arjan welke geblesseerd was geraakt aan zijn lies vervangen door Johan Gerard, welke net was teruggekeerd van een wedstrijd met het tweede elftal. Johan Gerard komt wat dieper te staan bij Nico om zo hem te ondersteunen. Enkele minuten later een dieptebal van AVV op de rand 16 meter, maar Remco lette op. Een minuut later een vrij schietkans van AVV, maar ook hier wist Remco een antwoord op. Zo blijft Blauwhuis nog een klein beetje hoop houden. In de 65ste minuut krijgt Blauwhuis een vrij trap over de middellijn, Johan Gerard positioneert zichzelf bij de tweede paal, maar de bal mist lengte.

In de 67ste minuut krijgt Johan Gerard de bal halverwege de helft van de tegenstander. Hij houdt de bal even vast en wacht op versterking deze komt van Sybrand, welke doorloopt tot de achterlijn, zijn voorzet beland echter in de handen van de keeper welke tegen de eerste paal staat. In de 80ste minuut krijgt Johan Gerard de bal zo'n 25 meter voor het doel, Johan Gerard legt de bal breed op Nico en die schiet hem vanaf deze afstand met de binnenkant net over de keeper heen. Prachtig doelpunt en met 1-2 is de spanning ook weer wat terug in de wedstrijd. Blauwhuis begint er ook weer wat in de geloven en zet zowaar wat druk op de tegenstander.

AVV heeft echter nog steeds een man meer en met een man minder is druk zetten lastig en ook kost het veel kracht. Niet veel later dan ook weer een schot van AVV, maar deze gaat ver over. Een minuut later weer een schot op doel van een AVV speler ditmaal met de buitenkant van de rechtervoet geschoten vanaf links en zo indraaiend naar de tweede paal, maar ook hier wist Remco weer een antwoord op te vinden. In de 85ste minuut een schot op doel van AVV wat aangeraakt wordt door Patrick, Remco kan al liggend er echter nog hand tegen aan krijgen.

Twee minuten voor de officiële speeltijd wordt de wedstrijd dan eindelijk door AVV beslist. Nummer 7 van AVV kapt goed zijn man uit, dichtbij de achterlijn en legt de bal terug op de penaltystip. Een simpel intikkertje volgt en de 1-3 staat op het scorebord. Net voor het laatste fluitsignaal plaatst AVV nog één laatste aanval met vier man tegen twee van Blauwhuis. Een slechte voorzet over iedereen heen volgt, maar de daarop volgende voorzet van de andere kant gaat er wel in. 1-4 is de eindstand.

Al met al was het een weinig hoogstaande wedstrijd. Blauwhuis speelde slecht, maar ook AVV liet geen hoogstaand voetbal zien, kansen creëerde de uitploeg echter wel veel, door o.a. goed keeperswerk van Remco bleef Blauwhuis toch nog tot de laatste minuten in de wedstrijd.
Laatst aangepast op dinsdag 27 september 2016 21:44
 
Bakhuizen 1 - Blauwhuis 1 PDF Afdrukken E-mailadres
Gebruikerswaardering: / 0
LaagsteHoogste 
Geplaatst door Jorrit   
maandag 02 mei 2016 18:17

Bakhuizen wint Rooms-Katholieke derby van het Noorden

Je zult er wellicht niet bij stilgestaan hebben, maar vandaag waren er twee derby’s van het Noorden. Naast het eredivisieduel Heerenveen-Groningen vond in de vijfde klasse A de Katholieke derby van het Noorden plaats. De statistieken logen er niet om: volgens VoetbalNoord wist Blauwhuis de laatste 5 seizoenen niet in Bakhuizen te winnen. Dat moest de spelers toch een extra stimulans geven om ditmaal de Bakhústers wel op hun eigen veld te verslaan. Echter verkeerden zowel Bakhuizen als Blauwhuis in vormcrisis: Bakhuizen haalde na de winterstop amper nog punten en Blauwhuis wist de laatste 5 wedstrijden geen punten te pakken. Het beregezellige teamuitje naar de Drafbaan in Wolvega bleek voor sommige spelers zijn weerslag op het vertoonde spel te hebben. Overigens werd op de drafbaan clubicoon Titus de Wolff, die meer dan 31 jaar (!) de Blauhúster pils tapte, verdiend toegesproken door voorzitter Epke Bootsma.

Al vanaf de afstrap leek het alsof de scheidsrechter de beide ploegen geen fijne wedstrijd gunde. Waar geen enkele speler een onreglementaire aftrap zag, zag de scheidsrechter deze wel. Het optreden van de scheidsrechter zou zich naarmate de wedstrijd vorderde verslechteren en het hielp ook niet dat de scheidsrechter niet naar de spelers communiceerde waarom hij floot. Reden voor de razende reporter om hier verder in het verslag zo weinig mogelijk in op te gaan.

Bakhuizen was de gehele eerste helft sterker dan Blauwhuis. Blauwhuis was overal een stap te laat en bood Bakhuizen de ruimte. Echter was het wel Blauwhuis dat de beste kans van de wedstrijd kreeg. Teake Witteveen werd door een prima steekbal van Johan-Gerard Popma vrij voor de keeper gezet, maar zijn schot belandde op de keeper. Bij de rebound kwam de behendige Gerardus t.v. Scheltinga een teenlengte te kort. Even later was het Johan-Gerard Popma met een prima mogelijkheid, maar zijn schot ging over.

Het gemakkelijker voetballende Bakhuizen kwam uit een prima aanval verdiend op voorsprong: 1-0. Even later kon een Bakhuizen-speler vrij doorlopen en werd zijn schot prima binnengetikt: 2-0. Bakhuizen slaagde er niet in om de voorsprong uit te breidden, onder andere doordat keeper Jorrit de Boer een aantal prima reflexen in huis had. De Boer ging bij de 3-0 wel in de fout toen hij in plaats van resoluut verdedigen voor de opbouw koos.

Na rust waren de rollen omgedraaid. Het bleef voor beide ploegen lastig om te voetballen, omdat de scheidsrechter voor elk wissewasje floot. Dat zou uiteindelijk dan ook leiden tot veel onnodige gele kaarten en frustratie, terwijl dat bij deze wedstrijd totaal niet nodig was. Blauwhuis zou wel nog een aantal prima kansen creëeren, maar het ontbrak aan de afwerking. De hardwerkende Teake Witteveen beloonde zijn inzet door al dan niet met een schwalbe een penalty te veroorzaken. De penalty werd onberispelijk binnen geschoten door routinier Johan-Gerard Popma: 3-1.

Bakhuizen kwam er in de tweede helft amper aan te pas en kwam ook amper op de helft van Blauwhuis. Uitblinkers aan Blauwhuis-zijde waren Arjan de Jong en de ingevallen Herman Kuipers. Kuipers kreeg behoorlijk wat tikken te verduren maar gaf geen krimp en bleek ook als verdediger goed uit de voeten te kunnen. Een mooie actie van Gerardus t.v. Scheltinga werd niet tot doelpunt gepromoveerd. Waar iedereen dacht dat de bal uit was, dacht Gerardus hier anders over. Als een ware Messi slalomde hij de Bakhuizen-verdediger voorbij, maar zijn voorzet kon door de Bakhuizen-keeper uit de lucht geplukt worden. Het laatste `hoogtepunt’ van de wedstrijd was de rode kaart van Klaas van der Meulen. Hij stond koud pas 10 minuten in het veld toen hij alweer mocht douchen nadat hij in een normaal duel tegen de keeper botste.

Zo zit Blauwhuis even in een dal, maar het tij kan verkeren. Er komt nog één finale: Tijnje thuis. Deze finale zal niet aankomende zondag, maar volgende week vrijdag gespeeld worden. Om 19:00 uur zullen de Blauhústers aantreden, dus komt allen kijken naar deze laatste wedstrijd van het seizoen 2015-2016.

Door uw razende reporter Jorrit de Boer.

 
Blauwhuis 1 - Flamengo 1 PDF Afdrukken E-mailadres
Gebruikerswaardering: / 0
LaagsteHoogste 
Geplaatst door Jorrit   
maandag 25 april 2016 18:22

Blauwhuis speelt attractief voetbal en verliest nipt

Vandaag was SC Flamengo te gast op Sportpark Blauwhuis. In Leeuwarden werd het 2-3 in het voordeel van Blauwhuis. De door Johannes Popma gescoorde hattrick was toen genoeg voor de overwinning, ook al bleef Blauwhuis toen met kunst- en vliegwerk overeind. Door afwezigheid van Douwe Hettinga speelde Arjen Dooper vandaag als voorstopper, de positie waar hij doorgaans in `it Twadde’ ook geposteerd staat. Jan Remmelt Schoemaker stond in verband met een blessure nog steeds aan de kant en zo werd het voor coach Richard Steensma weer een puzzelkarwei. Gelukkig werden good-old Manfred de Wolff en Dennis `the Menace’ bereid gevonden om de Blauwhuister bank warm te houden. Gerardus Terwisscha van Scheltinga, die volgens Groot Sneek in topvorm verkeerde, begon als linksbuiten in de basis.

Beide ploegen wilden er vandaag een voetbalspektakel van maken. Aan beide kanten werd er goed gevoetbald en de trouwe supporters werden dan ook weer eens getrakteerd op een leuke voetbalmiddag. De Blauwhuister-verdediging, onder aanvoering van jonge honden Arjen Dooper en Sybrand van der Molen, stond als een huis. Middenvelder Marc Frankena was alert bij een foutje in de Flamengo-verdediging en scoorde bijna de openingstreffer. Echter miste zijn schot precisie en zo kon de Flamengo-doelman redding brengen. In een andere aanval speelde man-of-the-match Arjan de Jong na goed voorbereidend werk de vrijstaande Auke Attema aan. Attema produceerde een schot wat ternauwernood naast ging.

Ook SC Flamengo had een aantal prima mogelijkheden, maar verder tot een kopbal die naast ging en een vrije trap die gestopt werd kwamen zij niet. Toch maakten zij na een van de weinige onoplettendheden de openingstreffer. Het was Ryan Richardson die binnenkopte: 0-1. Maar Blauwhuis zou niet opgeven en in de tweede helft kwam het dan ook langszij. Na een uitstekende pass van Marc Frankena, was het Gerardus Terwisscha van Scheltinga die op de voor hem zo typerende manier op precies de goede plek stond. Zo’n kans moet je Gerardus niet geven en hij ramde de bal dan ook in het doel: 1-1. Deze op basis van strijdlust terechte gelijkmaker zou een tijdje op het scorebord blijven staan.

Na een terecht gegeven penalty door de duidelijk fluitende leidsman mocht doelman Jorrit de Boer zich voor de derde wedstrijd op rij klaarmaken voor het stoppen van een penalty. De vorige twee penalty’s werden door de tegenstander gemist, maar drie keer bleek scheepsrecht: 1-2. Hierna bleef het hardwerkende Blauwhuis doorgaan en het had de 2-2 op de schoen. Het was wederom Gerardus die na een uiterst koel gegeven pass van de hardwerkende Teake Witteveen een niet te missen kans had. Echter bleef de Flamengo-goalie goed naar de bal kijken en veroverde zo de bal. Even later kon Arjan de Jong zijn goede spel belonen, maar hij schoot van dichtbij naast. Na een persoonlijke fout werd de beslissingstreffer gescoord, wederom Richardson was er als de kippen bij: 1-3.

Anders dan de uitslag doet vermoeden had Flamengo aan Blauwhuis een hele kluif. Ondanks een groot aantal afwezigen wist het team van Steensma een van de betere wedstrijden in de afgelopen reeks te spelen. Zo zie je maar weer dat je met een portie strijdlust en passie een heel eind kan komen. Volgende week vindt de langverwachte Katholieke derby van het Noorden plaats, komt allen om de mannen in Bakhuizen aan te moedigen!

Door uw razende reporter Jorrit de Boer.

 
Sint Jacob 1 - Blauwhuis 1 PDF Afdrukken E-mailadres
Gebruikerswaardering: / 0
LaagsteHoogste 
Geplaatst door Jorrit   
maandag 18 april 2016 20:10

Blauwhuis nipt onderuit tegen St. Jacob

De woorden `harde wind’, `gelijkwaardig’ en `Bildsters’ zijn onlosmakelijk verbonden met St. Jacob, onze tegenstander van vandaag. Waar we vorige week de Rypsters geen pijn konden doen, wilden we vandaag alle zeilen bijzetten. Eerder behaalde resultaten wezen uit dat we tegen Sint Jacob altijd kans hebben. Ook vandaag zou er weer een gelijkwaardige pot op de mat gelegd worden, ook al waren de Bildsters over het geheel gezien sterker.

Het was vandaag onvoorspelbaar weer met zo nu en dan een buitje. Na dit korte weerbericht dan een update over de wedstrijd. We kwamen op een 0-1 voorsprong. Sint Jacob kreeg de beste kans van de wedstrijd nadat de linkervleugelaanvaller op snelheid onze verdediging achter zich liet. Zijn schot stuitte op de voeten van doelman Jorrit de Boer. Even later moesten we toch capituleren toen St. Jacob scherp was bij een corner die uiteindelijk via de schouders van Evert t.v. Scheltinga in het doel caramboleerde. Over de gehele eerste helft had St. Jacob de beste mogelijkheden, mede doordat we niet vrijuit speelden en daardoor erg gehaast in de passing waren.

Even later kregen de blauwhemden van de scheidsrechter een cadeautje in de vorm van een penalty. Dit cadeautje werd niet uitgepakt, de spits schoot de bal op zijn Agüero’s naast. Dit was de tweede keer op rij dat een penalty van de tegenstander er niet in ging. Vliegensvlugge linksback Klaas van der Meulen speelde net als vorige week weer een puike partij. Ondanks een vervelende blessure – zijn teen was letterlijk bont en blauw – speelde hij de tweede helft de wedstrijd toch uit, ook al werd hij op linksbuiten opgesteld.

De tweede helft toonde Blauwhuis meer karakter. Het gaf echter op het middenveld veel ruimte weg, maar maakte het de blauw-witten flink lastig. Echter hadden de Bildsters veel kansen en een daarvan werd Blauwhuis pas in de 75e minuut fataal. Laatste man Bernard Kroon, die weer volledig up and running was, kon niet voorkomen dat een St. Jacob-aanvaller zichzelf vrij voor de keeper zette: 2-1. In het slot moest Blauwhuis risico nemen en het gaf daardoor ook veel ruimte weg. Maar Kroon bleef zelfs tegen drie man overeind.

Toch bleef Blauwhuis geloven in een puntje, wat vandaag toch het maximaal haalbare leek. In het slotoffensief, waarin Blauwhuis zijn ijzersterke mentaliteit liet zien, leek dat bijna waarheid te worden. Marc Frankena, die aan zijn directe tegenstander geen makkie had, haalde na een prima voorzet verwoestend hard uit. Deze bal stuitte echter op de knieën van de St. Jacob-goalie. Zo won St. Jacob verdiend en baalt Blauwhuis als een stekker. Volgende week speelt Blauwhuis tegen SC Flamingo, de ploeg die koploper Dronrijp knap op 2-2 hield. Door deze verrassende uitslag is Blauwhuis gewaarschuwd en tevens ligt de strijd om de titel weer volledig open.

Door uw razende reporter Jorrit de Boer.

 
Dronrijp 1 - Blauwhuis 1 PDF Afdrukken E-mailadres
Gebruikerswaardering: / 0
LaagsteHoogste 
Geplaatst door Jorrit   
dinsdag 12 april 2016 19:19

Blauwhuis stunt niet tegen de koploper

Coach Richard Steensma benadrukte in de voorbereiding van de wedstrijd tegen koploper Dronrijp dat er zeker mogelijkheden waren om de `Rypsters’ pijn te doen. In de thuiswedstrijd (0-1 verlies) hield Blauwhuis lang stand en had het zelfs een punt verdiend. Het spel wat de BVC’ers toen op de Blauwhuister mat legden gaf hoop voor de wedstrijd in Dronrijp. De Dronrijpster mat zou er vandaag slecht aan toe zijn: Een piepklein waterspitsmuisje verwoestte het hoofdveld van de plaatselijke VV. Afschieten van het beschermde beestje zou geen mogelijkheid zijn, dat zou tegen de wet zijn en tevens de woede oproepen van enkele dierenvrienden. Hierdoor werd de wedstrijd van vandaag op kunstgras gespeeld. Blauwhuis was hiervan niet op de hoogte, maar ach wat maakt het uit: wij strijden op elk veld en onder alle omstandigheden.

Nadat keeper Jorrit de Boer het schot van de pupil van de week keerde, werd hij in tweede instantie met bal en al het doel in geveegd. Blauwhuis had moeite met de beweeglijke spitsen van Dronrijp en dat resulteerde dan ook in het nodige gevaar. Tot tweemaal toe werd Tsjalling Sikma in scoringspositie gebracht, maar beide keren redde de Boer met zijn voeten. Sikma zou in de tweede helft een `smerige’ overtreding maken op Jan-Remmelt Schoemaker, wat eerder genoemde de gele kaart opleverde. Even later in de eerste helft werd een corner voor Dronrijp door alles en iedereen gemist en deze stuiterde via een `polletje’ in het doel: 1-0. Nog later kon Keimpe Oenema na een goed uitgespeelde aanval vrij inschieten en hij zette hiermee Dronrijp op een comfortabele 2-0 voorsprong.

De Blauwhuis-spelers werden furieus toen de scheidsrechter een schitterende aanname op de borst van Martin Heeres als handsbal beoordeelde en enigszins vertwijfeld naar de stip wees. De lange Dronrijp-verdediger, die aan Nico Bootsma niet de minste directe tegenstander had, dacht het klusje te kunnen klaren, maar de Boer bracht de jarige door zijn brede postuur aan het twijfelen en ranselde zijn strafschoppoging uit de hoek. Martin Heeres leek daarna in een counter voor Blauwhuis iets terug te kunnen doen, maar zijn schot miste precisie. En Blauwhuis had nog een aantal prima mogelijkheden, maar profiteerde hier niet van.

De Boer schatte even later een hoge bal niet goed in en was later bij de bal dan Oenema, die hiermee zijn tweede doelpunt van de middag noteerde: 3-0. De wedstrijd was toen wel gespeeld, ook al dacht Klaas van der Meulen daar anders over. Door zijn passie en strijdlust gaf hij het goede voorbeeld voor zijn cluppie. Rechtsbuiten Marc Frankena, die van de scheidsrechter vandaag wel zijn debuut mocht maken, bleek erg balvast en was een plaag voor de Dronrijp-defensie. Verder speelde de ingevallen Arjen Dooper een prima partij: hij was niet vies van een sliding over het kunstgras.

De tweede helft zouden de toeschouwers weinig hoogtepunten kunnen noteren. De wedstrijd bloedde dood. Dronrijp bleek niet bestand tegen het inzakkende Blauwhuis, dat wederom aan Auke Attema een prima laatste man had. Dronrijp kwam niet verder dan een bal op de paal en Blauwhuis wilde wel graag, maar kon niet. Zo eindigde deze wedstrijd in een 3-0 overwinning voor de koploper, terwijl Blauwhuis hen heel graag pijn had willen doen. Bij vlagen waren daar ook mogelijkheden voor, met name het benutten van het handjevol kansen in de eerste helft zou een heel ander scoreverloop tot gevolg gehad hebben. Volgende week speelt Blauwhuis de derde uitwedstrijd op rij, ditmaal op het doorgaans winderige sportpark in St. Jacob.

Door uw razende reporter Jorrit de Boer.

 
Oldeholtpade 1 - Blauwhuis 1 PDF Afdrukken E-mailadres
Gebruikerswaardering: / 2
LaagsteHoogste 
Geplaatst door Jorrit   
maandag 04 april 2016 19:31

Blauwhuis knokt voor wat het waard is, maar moet zijn meerdere erkennen

Vorige week won Blauwhuis zakelijk met 2-0 van Langezwaag. Toen speelde de wind een belangrijke rol en het was voor beide teams dan ook telkens weer gokken waar de bal ditmaal zou belanden. Zo gingen doeltrappen van beide doelmannen door de wind een eigen leven leiden. Blauwhuis profiteerde het meest van de omstandigheden en had ditmaal ook het geluk aan zijn zijde. Het was de razendsnelle Klaas van der Meulen, de dertig al gepasseerd, die een vrije trap vanaf de middellijn in een keer in het doel schoot. De Langezwaag-doelman verkeek zich hierbij op de puntgave techniek van van der Meulen, ook al speelde de wind een belangrijke rol bij dit doelpunt.

Langezwaag was een aantal keren dichtbij een doelpunt, maar het creeerde niet echt grote kansen. In de eerste helft breidde Blauwhuis de voorsprong uit. Auke Attema, die tegen Langezwaag verrassend als linksbuiten opgesteld stond, zette goed door en zijn geloof in een goede afloop resulteerde in een voorzet welke door Martin Heeres feilloos binnengeschoten werd. Of de bal wel of niet over de doellijn was zou de BVC-spelers worst wezen. De tweede helft zakte het spel van Blauwhuis wat terug, maar Langezwaag werd amper gevaarlijk.

Na de tweede thuisoverwinning, zou het ook deze zondag weer een bijzondere voetbalmiddag worden. De scheidsrechter gooide namelijk roet in het eten door kersverse BVC-aanwinst Marc Frankena niet speelgerechtigd te achten. In een wereld waarin veel gegevens online beschikbaar zijn zou je verwachten dat KNVB-scheidsrechters via het internet op kunnen vragen of een speler speelgerechtigd is. Frankena was namelijk wel degelijk speelgerechtigd, maar zijn (fysieke) spelerspas was nog niet gearriveerd. Daar komt nog bij dat het hier om vijfde klas voetbal gaat en Oldeholtpade geen enkel bezwaar had tegen het meedoen van Frankena. Wilde de scheidsrechter hier graag een hoofdrol spelen of vergat hij aan te voelen dat het opstellen van Frankena – behalve door enigszins flexibel om te springen met de bureaucratische KNVB-regels – voor geen enkele partij nadelen zou hebben? Al met al zorgden deze perikelen voor nogal wat onrust bij Blauwhuis en was het erg sneu voor Frankena, die zo zijn debuut noodgedwongen moest uitstellen. Hoe ironisch is het dan dat de leidsman tijdens de spelerspascontrole zich niet aan de regels houdt. Voor Blauwhuis was het onderscheid tussen de sympathieke donkergetinte Martin Heeres en de pimpelblanke Jan Remmelt Schoemaker duidelijk, voor de leidsman niet. Een per-ongeluk ingezette verwisseling van beide spelerspassen maakte veel BVC-spelers dan ook aan het lachen.

Met een kwartier vertraging kon de wedstrijd dan toch doorgang vinden. Dat was misschien maar goed ook, gezien het prachtige voetbalweer. Door afwezigheid van laatste man en routinier Bernard Kroon (blessure) werd Auke Attema als laatste man opgesteld. Attema, die ondertussen al in elke linie ervaring opgedaan heeft, verving Kroon naar behoren. Net zoals tegen Wispolia startte Blauwhuis sterk aan de wedstrijd. Het resulteerde in kansen voor de technisch-begaafde Sybrand van der Molen, die niet optimaal profiteerde van de schitterende strakke voorzet van Arjan de Jong. Verder bleef Nico Bootsma uiterst koel en zette hij Remy Lammers in scoringspositie. Lammers stuitte op doelman Scho(o)newille, die helaas voor Blauwhuis zijn doel Scho(o)n hield.

Zo waren er zeker wel mogelijkheden voor het getergde Blauwhuis, maar het was Oldeholtpade die de openingstreffer zou maken. Het was Peter de Vries die de Blauwhuis-verdediging te kijk zette en doelman Jorrit de Boer leek zijn schot bijna te blokkeren, maar zijn inzet bleek niet genoeg: 0-1. Deze stand zou lang op het scorebord blijven staan en leek bijna te worden uitgebreid toen een Oldeholtpade-aanvaller de bal op de lat schoot. Verder was Rene Hielkema dichtbij een doelpunt, maar hij schrok waarschijnlijk van de uitkomende de Boer en schoot de bal onbehouwen naast.

De tweede helft zou Blauwhuis de 0-1 lang vasthouden, maar werd Oldeholtpade wel steeds beter en zou het dan ook verdiend winnen. Blauwhuis had al zijn kruit al verschoten en moest het hebben van counters. Daar had het met de snelle Remy Lammers dan ook wel het spelersmateriaal voor. Toch zou Oldeholtpade, wat amper profiteerde van de vele ruimte, de voorsprong uitbreidden. Hun vele afstandsschoten waren een gemakkelijke prooi voor de Boer. De Boer tikte een hoge bal nog wel aan, maar het was niet genoeg: 0-2. Verder zouden de vele toeschouwers – die niets te klagen hadden over het zonnebrillenweer – geen doelpunten meer te zien krijgen.

Zo verliest Blauwhuis ondanks het harde werken van een beter Oldeholtpade. Het kon de ongeslagen reeks (AVV 2-0 winst; Wispolia 1-1 gelijkspel; Langezwaag 2-0 winst) niet voortzetten. Wel kan het hier volgende week tegen Dronrijp weer een begin aan maken. De Rypsters zijn aardig op dreef, dus deze groen-witte clash zal voor Blauwhuis zeker niet gemakkelijk worden. Maar Blauwhuis heeft wel wat in zijn mars...

Door uw razende reporter Jorrit de Boer.

 
Wispolia 1 - Blauwhuis 1 PDF Afdrukken E-mailadres
Gebruikerswaardering: / 0
LaagsteHoogste 
Geplaatst door Jorrit   
zondag 27 maart 2016 19:20

Blauwhuis overheerst, maar weet niet te winnen

Uw razende reporter had vooraf een andere kop in gedachten: “Blauwhuis veegt de vloer aan met Wispolia”. Eenmaal aangekomen bij de `waterige’ kleedkamer gaven onder andere Herman Kuipers en Nico Bootsma het goede voorbeeld door alvast aan de `veegoperatie’ te beginnen. Blauwhuis zou deze operatie echter niet op het veld kunnen voortzetten.

Wel begonnen de mannen van coach Steensma sterk aan de wedstrijd, terwijl het de voorgaande wedstrijden moeite had om geconcentreerd te starten. Het eerste kwartier domineerde Blauwhuis de wedstrijd en er was dan ook geen vuiltje aan de lucht. Het resulteerde na een aantal prima corners van Auke Attema in kopballen van Jan Remmelt Schoemaker, die weer volledig hersteld bleek te zijn van de opgelopen lichte hersenschudding. Zijn eerste kopbal werd uitstekend door de Wispoliaanse doelman overgetikt en zijn tweede kopbal werd van de lijn gehaald.

Na goed voorbereidend werk van Johannes Popma kreeg Jos Terpstra een 200% kans, welke hij tot ongenoegen van de BVC-selectie niet wist te benutten. In de rust zou Terpstra ondanks zijn goede wil gewisseld worden, iets waar hij het op zijn zachts gezegd niet mee eens was. Blauwhuis bood Wispolia de gelegenheid beter in de wedstrijd te komen en dat gebeurde dan ook. Echter wisten de Wispolianen, afgezien van een scrimmage, amper een kans te creëeren.

Dat was mede te danken aan verdedigers Teake Witteveen en Bernard Kroon, die bikkelhard in de duels waren. Voor de toeschouwers was er verder weinig te beleven. Dit veranderde in de tweede helft, toen Wispolia waarempel op een 1-0 voorsprong kwam. Hierbij maakte doelman Jorrit de Boer, die verder weinig te doen had, een inschattingsfout. De Wispolianen roken hierna bloed en de wedstrijd werd wat aantrekkelijker.

Blauwhuis kwam toch langszij. Na een aanval over de rechterflank was Johannes Popma eerder bij de bal dan een Wispolia-verdediger en de doelman was verrast doordat Popma de bal toucheerde. Uiteindelijk rolde de bal in het doel en was Blauwhuis weer `back in the game’. Blauwhuis kreeg door het veldoverwicht een aantal prima mogelijkheden, maar was vandaag slordig in de afwerking.

Blauwhuis had een doelpunt verdiend en na een hachelijke situatie kreeg de Wispolia-doelman de bal klemvast. De ingevallen Martin Heeres liet door zijn optreden zien waarom hij vond dat hij in de basis moest staan en hij leek dan ook bijna matchwinner te worden. Verder zorgde de ingevallen Remy Lammers voor meer dreiging aan de rechterflank. Het was dan ook geen toeval dat hij na een verre uittrap van doelman de Boer Herman Kuipers op maat bediende, maar Kuipers mikte wonderbaarlijk genoeg deze bal op de keeper. Loopwonder en vrijetrappen specialist Arjan de Jong legde even later de bal perfect voor de voeten van Kuipers, maar Kuipers schrok van zijn kans en kon deze niet tot doelpunt promoveren.

Opmerkelijk was verder dat Kuipers binnen 1 minuut na zijn intreding een gele kaart op zijn naam toegeschreven kreeg, helemaal gezien hij op de grond lag en zo toch geen potten kon breken. Zou dit wellicht door zijn feloranje schoenen komen of maakte de referee gebruik van `inside information’? Verder viel het op dat de Wispolia-grensrechter ook vervangen had kunnen worden door een cornervlag, hij stond immers continu met de vlag omhoog. Als scheidsrechter kun je dan, ook al is het vijfde klas voetbal, aanvoelen dat hier iets niet pluis is.

Al met al baalt Blauwhuis als een stekker van de nederlaag en moet het bij zichzelf te rade gaan. Wel kan het op paasmaandag de ongeslagen reeks voortzetten. Zou het wel de vloer aan kunnen vegen met Langezwaag? Dat het geen makkie gaat worden moge duidelijk zijn. In thuiswedstrijden zijn de groen-witten altijd extra gedreven en dat zal vast en zeker in een gepassioneerd en strijdlustig optreden resulteren.

Door uw razende reporter Jorrit de Boer.

 
Blauwhuis 1 - AVV 1 PDF Afdrukken E-mailadres
Gebruikerswaardering: / 0
LaagsteHoogste 
Geplaatst door Jorrit   
maandag 21 maart 2016 09:41

Blauwhuis wint verdiend van AVV

Blauwhuis had vandaag iets recht te zetten na de zeperd tegen Aengwirden vorige week. Vandaag moest het team van Richard Steensma het doen zonder vaste waarde Jan Remmelt Schoemaker en ook Jos Terpstra was niet van de partij. Zo startte Blauwhuis de wedstrijd tegen AVV met Arjan de Jong als mid-mid en Douwe Hettinga kwam weer op voorstopper te staan. De Jong zou zich door zijn harde werken tot man-of-the-match mogen bekronen en ook Hettinga voelde zich op zijn oude vertrouwde positie als een vis in het water. Ook was er een basisplaats voor Teake Witteveen, die –na later blijkt- zijn eerste doelpunt voor Blauwhuis zou maken.

De eerste helft kregen de toeschouwers weinig waar voor hun geld. Zowel Blauwhuis als de Terschellingers konden niet een vuist maken. Ook al voetbalde AVV gemakkelijker, tot echt grote kansen kwamen zij verder niet. Echter werden zij wel gevaarlijk toen de nummer 10 in het zestienmetergebied aangespeeld werd. Hij schoot uit de draai, maar het schot miste precisie. AVV was duidelijk op zoek naar een penalty, wat bleek uit de vele valpogingen die zij ondernamen. De prima leidende scheidsrechter trapte hier niet in.

Door goed drukzetten ging de AVV-verdediging in de fout. Vleugelflitser Johannes Popma kon hierdoor de bal oppikken en zijn strakke voorzet kon door de AVV-doelman niet vastgepakt worden. Hierdoor kon de uitstekend opgestelde Teake Witteveen zijn eerste treffer van het seizoen maken. Hij schoot de bal snoeihard tegen de touwen en zo was the Green White Army vol van vreugde.

Na rust zou Johannes Popma nog een prachtige actie maken. Alsof ze er niet stonden slalomde hij drie man voorbij en de afronding was nog mooier dan de voorafgaande actie. De bal werd snoeihard in de linkerhoek geschoten, de keeper kon er alleen maar naar kijken! De toeschouwers werden uit hun winterslaap gewekt door dit prachtige doelpunt. AVV had een aantal potentieel gevaarlijke counters, maar was slordig in het uitspelen hiervan. Wel raakte een AVV-speler bovenkant lat.

Door het inbrengen van Sybrand van der Molen en Remy Lammers beschikte Blauwhuis over meer snelheid voorin. Daar leek dan ook een aantal keren van geprofiteerd te worden, maar de AVV-grensrechter vlagde vele aanvallen af. In een andere aanval wist Lammers de keeper behendig te passeren, maar zijn voorzet/schot was te gehaast.

Zo eindigde de wedstrijd verdiend in 2-0 en wist Blauwhuis weer eens te winnen. Tevens boekte Blauwhuis zijn eerste thuisoverwinning van het seizoen (!). Het aankomende paasweekend zal weer een Super Football Weekend worden. Dan staan op zaterdag en paasmaandag respectievelijk Wispolia en Langezwaag op het programma.

Door uw razende reporter Jorrit de Boer.

 
Aengwirden 1 - Blauwhuis 1 PDF Afdrukken E-mailadres
Gebruikerswaardering: / 0
LaagsteHoogste 
Geplaatst door Jorrit   
maandag 14 maart 2016 08:32

Blauwhuis bezorgt Aengwirden een makkelijke middag

De laatste confrontatie tussen Aengwirden en Blauwhuis was behoorlijk spannend. Dat zou het vandaag niet worden. Ondanks dat Blauwhuis op het Ijlster kunstgrasveld had getraind, stond het al na 2 minuten op een 1-0 achterstand op het Aengwirder kunstgras. Aengwirden zou deze voorsprong uitbouwen tot 7-0. De Blauwhuis-spelers speelden ver naar voren en gaven hierdoor veel ruimte weg aan de Aengwirdianen. Ook al werd vooraf vastgesteld dat Blauwhuis een verdedigende strategie moest hanteren, hier was op het veld weinig van terug te zien. Bovendien waren de spelers niet scherp en had de voltallige selectie een off-day. In de rust werden de woorden `ongeïnspireerd’ en `ongeïnteresseerd’ in de mond genomen, dan weet u genoeg.

Waren er dan ook nog positieve punten op te noemen? Natuurlijk. Wat dacht u van de prima leidende scheidsrechter, het schitterende weer en de altijd trouwe meegereisde supporters? De ingevallen pinchitters Patrick Kuipers en Remy Lammers konden niet het verschil maken. Kuipers stond aan de basis van de beste kansen aan Blauwhuis-zijde. Eerst zette hij goed door op de Aengwirden-doelman, die ternauwernood kon ingrijpen. Daarna leverde hij een goede pass op Johannes Popma, die vervolgens gestopt werd door een Aengwirden-verdediger. Verder was de doelman niet getest.

Volgende week moeten de mouwen weer opgestroopt worden en moet Blauwhuis zijn tanden weer laten zien. Het zal deze week de messen moeten bijslijpen om tegen directe concurrent AVV goed voor de dag te komen. Daarna volgt in het paasweekend Wispolia en Langezwaag.

Door uw razende reporter Jorrit de Boer.

 
Blauwhuis 1 - De Walden 1 PDF Afdrukken E-mailadres
Gebruikerswaardering: / 0
LaagsteHoogste 
Geplaatst door Jorrit   
maandag 07 maart 2016 09:03

Blauwhuis delft het onderspit tegen de Wâlden

Het zou vandaag weer een Super Sunday worden: zowel `it Twadde’ als het eerste vlaggenschip mochten hun kunsten vertonen. Dit werd op vrijdag nog onmogelijk geacht gezien de toestand van het hoofdveld toen. Na twee weken droog gestaan te hebben, was er eindelijk weer eens een competitiewedstrijd voor het team van Steensma/Popma. Blauwhuis bleek ook nog eens over een nagenoeg fitte selectie te beschikken.

De leidsman van vandaag floot om 14:00 uur voor de aftrap. Blauwhuis begon slap aan de wedstrijd, wellicht dat dit aan de te slappe thee heeft gelegen. Het resulteerde na ongeveer een kwartier spelen in een penalty voor de gasten uit Damwoude. Laten we daarbij zeggen dat de scheidsrechter eerst floot voor een vrije trap buiten het zestienmetergebied en na lang wikken en wegen uiteindelijk een penalty gaf. De penalty werd binnengeschoten en zo stond het 0-1.

Uit een corner kopten de gasten ook de 0-2 binnen. Zo werd Blauwhuis wakker geschud en liet het de laatste 20 minuten van de eerste helft zien waartoe het in staat is. Met strijdlust en goed voetbal (`karaktervoetbal’?) kreeg de tegenstander het Spaans benauwd, temeer omdat het uit een vrije trap van Klaas van der Meulen de bal prachtig in eigen doel kopte (1-2). De jarige jop Jan Remmelt Schoemaker kon zijn feestje niet nog mooier maken, toen zijn schot van dichtbij op de lat belandde. Een goed genomen vrije trap van Auke Attema werd prima overgetikt door de doelman van de gasten. Zo namen beide teams plaats in de kleedruimtes voor de rust.

De tweede helft had Blauwhuis moeite om er aan te pas te komen. Net zoals in de uitwedstrijd bleek dat als je de Walden ruimte geeft om te voetballen, de ploeg een aardig balletje kan raken. Blauwhuis was dan ook overal een stap te laat en dat levert stof tot nadenken op. Nog geen vijf minuten in de tweede helft lag de bal alweer in het netje van goalie Jorrit de Boer. Hierbij kwam de bal met wat geluk bij een de Walden-aanvaller, die met een prachtige pegel de Boer kansloos liet: 1-3.

Maar Blauwhuis toonde veerkracht en tekende de 2-3 aan. Na goed doorzetten van Schoemaker was het Nico Bootsma die de bal onberispelijk binnen schoot. Zou Blauwhuis dan toch voor een verrassing kunnen zorgen? Het antwoord was nee, omdat nog geen 5 minuten later een goed geplaatst afstandsschot via de vingers van de Boer in de rechteronderhoek belandde. Hierbij leek de Boer niet vrijuit te gaan.

Door een dekkingsfout werd ook de 2-5 aangetekend en ook de ingevallen Teake Witteveen kon ondanks zijn goede inzet geen verandering in het spel teweeg brengen. Man-of-the-match aan Blauwhuis-zijde was vandaag Jan Remmelt Schoemaker. Ook was het positief te noemen dat de tegenstander van vandaag de door hun gebruikte kleedruimte netjes achterliet. In de nazit bleven enkele gasten nog even hangen en toen bleek dat de deelnemers aan het draaiend rad niet alleen het sponsorpakket van Makelaardij Jan de Lange, maar ook een `Damwâldster koeke’ konden winnen.

Al met al kan Blauwhuis hoop putten uit het het goede spel in de laatste 20 minuten van de eerste helft. Het spelverloop was vandaag voor Blauwhuis erg ongunstig en de wedstrijd had volgens ondergetekende heel anders kunnen lopen als Blauwhuis op het juiste moment het handjevol kansen had benut en de snelle 2-4 werd voorkomen. Volgende week nieuwe ronde, nieuwe kansen. Blauwhuis speelt dan in Tjalleberd tegen Aengwirden. Zou Blauwhuis het alom bekende `karaktervoetbal’ op de (kunstgras)mat kunnen leggen?

Door uw razende reporter Jorrit de Boer.

 
« StartVorige123VolgendeEinde »

Pagina 1 van 3


Powered by Joomla!
Template 'Tennis' downloaded from ThemZa, edited by V.V. Blauwhuis
© 2011 - 2015, V.V. Blauwhuis