Blauwhuis 2 - FC Harlingen 5 PDF Afdrukken E-mailadres
vrijdag 29 mei 2015 11:40

Woensdagavond 27 mei 2015 speelde Blauwhuis 2 zijn laatste wedstrijd van het seizoen thuis tegen koploper fc Harlingen 5. Blauwhuis begon slap aan de wedstrijd en kwam dan ook al vrij snel achter toen de bal verspeelt werd en Harlingen het in de omschakeling afstrafte 0-1. Harlingen was duidelijk de bovenliggende ploeg met snelle spitsen en een goed middenveld en toch kwam Blauwhuis langszij, Gerardus Terwisscha van Scheltinga plukte de bal van de schoen van een verdediger van Harlingen en bood daarna Dennis Landman een niet te missen kans 1-1.

Lang kon Blauwhuis hiervan niet genieten want na een snelle aanval kwam Harlingen weer op voorsprong 1-2. Ook de 1-3 liet niet lang op zich wachten, Klaas Piet v/d Meulen vergreep zich aan de ongrijpbare spits van Harlingen en scheidsrechter Epke Bootsma kon niet anders dan de bal op de stip te leggen. Keeper Herman Kuipers ging wel naar de goede hoek maar kon niet voorkomen dat de bal er in ging.

Vlak voor rust kwam Harlingen ook nog op 1-4 en leek de wedstrijd na 1 helft al gespeeld. Blauwhuis kreeg wel een aantal goede kansen maar die werden niet benut. Na rust ging Harlingen door met scoren en liep uiteindelijk uit naar 1-8. Harlingen was een paar klassen beter en hoort duidelijk niet in deze klasse thuis en is met nog 1 wedstrijd te spelen kampioen geworden omdat nummer twee LSC van Frisia verloor.

Uw verslaggever speelde zijn laatste wedstrijd en hangt zijn voetbalschoenen aan de wilgen en wenst VV Blauwhuis het allerbeste en zal zo nu en dan als supporter komen kijken.

Door uw razende reporter Richard v/d Zee.