Black Boys 4 - Blauwhuis 2 PDF Afdrukken E-mailadres
dinsdag 26 mei 2015 21:53

Zondag 24 mei 2015 speelde Blauwhuis 2 zijn laatste uitwedstrijd van het seizoen tegen Black Boys 4 in Sneek. Het was een zeer open wedstrijd waarbij beide ploegen in de eerste helft een aantal goede kansen kregen. Aan de kant van Blauwhuis waren het Gerrit Bakker en Herman Kuipers die tegen de keeper aan schoten uit kansrijke positie en ook Black Boys kwam er een aantal keren gevaarlijk uit.

Na ongeveer een half uur spelen was het Black Boys dat de leiding nam, een voorzet ging met een rare curve over de verdediging van Blauwhuis heen en kwam bij een speler van Black Boys die de bal buiten bereik van keeper Jorrit de Boer in de hoek krulde 1-0. Blauwhuis was in de eerste helft zeker niet minder en kreeg ook de beste kansen en dit werd eindelijk een keer beloont, een lange pass van Richard van der Zee bereikte de goed diep gelopen Johan Gerard Popma die de bal over de uitgelopen keeper via de paal binnen schoot 1-1. Jimte Bootsma viel al na enkele minuten spelen al uit met een enkelblessure en ook (hoe kan het ook anders) Herman Kuipers speelde weer eens geen wedstrijd uit.

Na rust werd Black Boys steeds dreigender en kreeg het ook een aantal goede mogelijkheden maar steeds zat er een voetje tussen en ook Jorrit redde een aantal keren knap. Na een uur spelen kwam Blauwhuis zelfs op voorsprong een pass van Bernard Kroon werd door een verdediger van Black Boys niet goed verwerkt en Johan Gerard pikte de bal goed op en maakte het beheerst af in de korte hoek 1-2. Black Boys werd steeds dreigender en drukte Blauwhuis steeds verder achteruit en probeerde zelfs een aantal keren een strafschop te forceren maar de goed leidende scheidsrechter gaf die niet.

Vlak voor tijd kreeg Black Boys nog een enorme mogelijkheid maar de spits schoot de bal twee meter voor doel hoog over waardoor Blauwhuis met een overwinning van het veld stapte. Woensdag aanstaande speelt Blauwhuis zijn laatste wedstrijd thuis tegen koploper Harlingen 5, de wedstrijd begint om 19.00 uur.

Door uw razende reporter Richard v/d Zee.