Nicator 3 - Blauwhuis 2 PDF Afdrukken E-mailadres
maandag 18 mei 2015 13:53

Zondag 10 mei 2015 speelde Blauwhuis 2 de uitwedstrijd tegen Nicator 3 uit Leeuwarden. Nicator was de beter voetballende ploeg en schoot na enkele minuten al op de lat. Na ongeveer 20 minuten spelen kwam Nicator op 1-0, een voorzet vanaf rechts werd achter doelman Herman Kuipers geschoten. Blauwhuis had in het begin veel moeite met het middenveld van Nicator doordat de spelers telkens van positie wisselden waardoor ze steeds de vrije man konden vinden.

Nicator was dan wel de beter voetballende ploeg maar de beste kansen waren in de eerste helft voor Blauwhuis dat op de counter speelde met de snelle spitsen Sicco Brandsma en Jaring Rijpma. Na ongeveer een half uur spelen was het Jaring die na een goede actie over rechts Gerrit Bakker in de zestien aanspeelde en die rondde beheerst af in de korte hoek 1-1. Blauwhuis kreeg nog enkele mogelijkheden maar die werden niet benut.

Vlak voor rust was het Nicator dat opnieuw de leiding nam een hard schot van net buiten de zestien was Herman net iets te machtig 2-1. Na rust kwam Blauwhuis steeds verder onder druk te staan en liep Nicator uit naar 3-1 en 4-1 en was de wedstrijd gespeeld. Blauwhuis kreeg ook in de tweede helft een aantal mogelijkheden maar was vandaag net niet goed genoeg in de afronding. Een positieve opvallende speler vandaag was Dennis Landman die vrij vroeg in de wedstrijd de geblesseerd geraakte Jan Dooper verving op de positie voorstopper en dat prima deed.

Volgende week speelt Blauwhuis 2 zijn laatste thuiswedstrijd tegen koploper FC Harlingen 5 dat dan waarschijnlijk kampioen kan worden.

Door uw razende reporter Richard v/d Zee.