Bakhuizen 1 - Blauwhuis 1 PDF Afdrukken E-mailadres
maandag 18 mei 2015 13:49

Bakhuizen – Blauwhuis

Afgelopen zondag stond de Rooms Katholieke derby Bakhuizen – Blauwhuis op het programma. Beide ploegen stonden dicht op elkaar op de ranglijst. Eerder dit seizoen wist Blauwhuis met 2-1 te winnen van Bakhuizen. Zo ging het zondag niet.

Na 4 minuten stond Blauwhuis met 1-0 achter door slap uitverdedigen. Daarna was er veel dreiging van Bakhuizen, waarbij de snelle links- en rechtsvoor vaak gezocht werden. Blauwhuis had hier veel moeite mee en het oogde allemaal gezapig. En er was veel te weinig creativiteit in het elftal. Na ongeveer een halfuur viel dan ook de 2-0 via een penalty. De overtreding was overigens buiten de zestien meter, maar de snelle spits van Bakhuizen dook behendig de witte lijnen in. Blauwhuis kon hier weinig tegenover zetten. Het creëerde slechts één halve kans, toen een voorzet van Remy Lammers net werd gemist door Jos Terpstra.

Na rust was er sprake van dezelfde verhoudingen. Bakhuizen voetbalde er rustig op los en Blauwhuis wist iedere keer niet hoe snel ze de bal weer terug moesten geven. Mocht door Blauwhuis de bal maximaal zes keer zijn overgespeeld (over de hele wedstrijd gezien), dan is dat veel te noemen… Halverwege de tweede helft viel dan ook de 3-0. Kort daarna de 4-0. In de eindfase probeerde Blauwhuis nog wat terug te doen, maar het balletje viel enkele keren net niet goed.

Aanstaande zondag om 14.00 uur is de wedstrijd Blauwhuis – Langweer. Blauwhuis neemt dan afscheid van trainer Johan Faber, die drie seizoen het eerste elftal heeft geleid. Wij hopen op uw komst!

Door razende reporter Nico Bootsma.