Blauwhuis 2 - Frisia 4 PDF Afdrukken E-mailadres
maandag 18 mei 2015 13:28

Zondag 3 mei 2015 speelde Blauwhuis 2 thuis tegen Frisia 4 uit Leeuwarden. Blauwhuis speelde met maar liefst 4 jeugdspelers omdat er een aantal blessures en afwezigen waren. De jeugdspelers Johan Overwijk, Teake Witteveen, Siebrand v/d Molen en Arjen Dooper lieten vandaag zien dat ze goed mee konden komen.

Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd waarbij Frisia in de eerste helft de beste kansen kreeg, ze gooiden de bal telkens achter de verdediging en werden door de snelle buitenspelers gevaarlijk. Uit zo'n situatie kwam dan ook de 0-1 voorsprong voor Frisia. De beste kans voor Blauwhuis in de eerste helft was voor Herman Kuipers die de bal via de vingertoppen van de keeper op het houtwerk schoot. Het leek erop dat Blauwhuis met een achterstand de rust in zou gaan maar een doelpunt kwam letterlijk uit de lucht vallen. Herman Kuipers kreeg de bal en schoot de bal via de tegenstander met een rare curve in de verre hoek, en zo werd de ruststand toch nog 1-1.

In de tweede helft was het opnieuw Herman die een grote kans kreeg hij schoot hard op doel maar niet zuiver genoeg en hij raakte daarbij ook nog geblesseerd en werd vervangen door Johan Gerard Popma. Dit bleek een gouden wissel want eerst stuurde Johan Gerard Siebrand diep en die maakte beheerst de 2-1 en vrij snel daarna was het Richard Smeding die Siebrand diep stuurde en zijn voorzet werd bij de tweede paal afgerond door Johan Gerard 3-1. Frisia begon hierna wat meer druk te zetten en bestookten met een paar afstandsschoten het doel van Blauwhuis maar keeper Yme Overwijk redde een paar keer knap waardoor de voorsprong overeind bleef tot de laatste minuut toen een hard schot van Frisia in de kruising belandde 3-2.

Scheidsrechter Maikel de Wolff fluitte vrij snel daarna voor het einde van de wedstrijd en zo boekte Blauwhuis zijn derde overwinning van het seizoen. Volgende week speelt Blauwhuis de uitwedstrijd tegen Nicator 3.

Door uw razende reporter Richard v/d Zee.