Samenvatting 5 tegen 5 tournament PDF Afdrukken E-mailadres
zondag 17 augustus 2014 14:54

Het is zondag 20 juli 2014, op het eerste gezicht een gewone dag, heldere blauwe lucht in combinatie met wat heerlijke zonnestralen verraden eigenlijk al dat het een mooie dag zal worden. Het complex van v.v. Blauwhuis ligt er nog rustig bij. Dat zal in de loop van de dag wel veranderen, want het is vandaag de dag dat het jaarlijkse 5 tegen 5 Tournament word gehouden. Dit jaar voor de 3de keer alweer. Na 2 super geslaagde toernooien en een geweldige opgave van ong. 120 deelnemers waren de verwachtingen voor vandaag ook weer hoog.

De dag begon met een minuut stilte ter nagedachtenis aan de vliegtuigramp in Oekraïne, vervolgens een toespraak waarin iedereen welkom werd geheten, tegenstanders bekeken en al het een en ander werd voorbesproken om de winst binnen te halen. Echter werd dit jaar een randactiviteit uit de hoed getoverd. Elk team moest een ‘teamcaptain’ aan wijzen die zich verantwoordelijk stelde om de penalty’s te nemen. Er werd een ‘knock-out ronde’ gehouden: wie de penalty scoort is door, wie de penalty mist ligt er direct uit.

Doelman Gerard de Wolff, lees kroegbaas, was de keeper van de dag en kwam op met aan zijn zijde twee beeldschone barkeepsters onder de tune van ‘Eye of the tiger’. Na enkele penalty’s was de onderschatting weg en werd er gekeken hoe deze doelman er een paar ballen zeer net uit het doel hield. Na enkele rondes werd er van de teamcaptains verwacht om met het ‘chocoladebeen’ te schieten. Door deze lastige toevoeging viel iedereen af behalve Jelle Bakker van Team Keet de Skuorre 2, hij werd gekroond tot penaltykiller van het jaar.

Verder naar de orde van de dag, de eerste wedstrijden werden gestart en de sfeer was fanatiek en sportief. Het was behoorlijk zweten, maar iedereen liet zich van de goeie kant zien. Jelle Rypma zorgde voor het organisatorische commentaar. Na meerdere wedstrijden werden toch enkele winnaars bekend, en die mochten zich bewijzen in de (halve) finales.

De damespoule werd gewonnen door de ‘Chicago chicks’. De ‘chicago chicks’ versloegen in een zinderende finale ‘Mengelmoesje’ met 2-1, doelpuntenmakers Anna Marije de Jong (2x) en Janneke Terpstra..

Bij de herenpoule was de spanning ook weer te snijden, in de finale wist Sicco Brandsma het enige doelpunt op zijn naam te zetten. De Finale werd gewonnen door ‘keet de lounge’, die het lastig hadden tegen het hard werkende ‘Dreamteam, keet fan piet’ . Doordat ‘keet de lounge’ de winst binnen wist te halen werd ook voor de 3de keer in de historie van het 5 tegen 5 Tournament een andere winnaar gekroond. De prijzen werden aangeboden door Wimpies Woodstock, die op 25 oktober hun festiviteit weer tentoon stellen.

Middels dit bericht dank aan alle vrijwilligers die dit toernooi wederom tot een zeer groot succes hebben gemaakt. Het is voor zo’n kleine vereniging/dorp een fantastisch leuk evenement wat we graag jaarlijks zien terug komen. Speciale dank gaat uit naar de organisatoren van het evenement: Jaring Rypma, Jos Terpstra, Dennis Landman en Wiebe Brandsma. Het is geweldig om te zien hoe zij met veel energie zich jaarlijks weer inzetten om dit toernooi tot een succes te maken. Het is een grote toegevoegde waarde voor de vereniging en het dorp!

Samenvatting geschreven door Jelle Bakker.

Laatst aangepast op zondag 17 augustus 2014 15:04